Bölüm Tanıtım Dosyasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Makine Mühendisliği en eski mühendislik alanlarından biridir. Bu da oldukça geniş bir çalışma alanı olmasını sağlar ve birçok disiplinin temelini oluşturur. İmalattan kontrol sistemlerine, uçak motorlarından enerjiye, malzeme teknolojilerinden tesisat mühendisliğine, otomotive, dijital sistemlere, enerjide, savunmada, mekatronikte, sağlıkta yapay zeka uygulamalarına kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle sağlam mühendislik temelinin üzerine dijital teknolojideki gelişmelerle kendisini sürekli dönüştürüp, çağın hızına ulaşmakta önde gelen bir mühendislik bölümüdür. Dünyanın ve Türkiye’nin her zaman Makine Mühendisi ihtiyacı devam etmektedir. Bu da mezunlarımızın kısa sürede iyi işlere başlamalarını sağlamaktadır.

Proje bazlı öğrenme, uluslararası standartlara göre uygulamalı ve bilgisayar tabanlı mühendislik deneyimi sağlayacak şekilde tasarlanmış müfredatı ile öne çıkan bölümümüzdeki öğretim üyelerimizin, Avrupa, Amerika, İngiltere ve Türkiye’nin köklü üniversitelerinden doktoraları, yurtiçi ve dışı çeşitli kuruluşlardan sektör tecrübeleri bulunmakta ve bu deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmaktadırlar.